HAHAHAHA läs och njuuut Bälinge!

taget från: http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=4-TYPE=blogg-bi=135,00.html

Väntad slutsegrare i Allianscupen.

Danmarks IF stod som segrare när Allianscupen avslutades under lördags förmiddagen i Diöshallen. Detta efter en final seger med 2-0 mot sensationslaget Bälingetrollen som överraskade både publik och motståndare.

Att Danmarks IF skulle vinna cupen var ju knappast någon överraskning. Man visade i semifinalen mot Gamla Upsala att man är ett par klasser bättre, till och med ganska många klasser bättre. Seger med klara 4-1 som skulle kunna ha varit några mål större om man haft större skärpa i avsluten. Gamla Upsala såg lite rädda ut och kom aldrig in i matchen, man var tvåa på alla bollar och saknade farten. Steget mellan divison 1 och division 2 var tydligt.

Gamla Upsala hade även problem med målskyttet i kvartsfinalen mot Wattholma (div 5). Man ägde bollen och man ägde matchen men en storspelande Wattholma målvakt samt Gamla Upsala spelarnas oförmåga att avsluta kunde ha ställt till det, Wattholma var väldigt nära att kvittera inna GUSK avgjorde.

Danmark avfärdade ett tappert kämpande Vaksala med klara 5-1 i sin kvartsfinal medans Gamlis FF kunde ta en minst sagt turlig seger mot Upsala IF i sin kvart. Segersiffrorna skrevs till 1-0 efter ett självmål, UIF var nära att kvittera flera gånger om men Gamlis lyckades hålla undan.

Bälingetrollen stod för sin första skräll under förmiddagen genom att skicka ut IK Fyris ur cupen redan under kvartsfinalspelet, seger med 6-5 efter straffar där Bälingetrollen visade stor kyla, detta trots underläge både i matchen och under straffskyttet. Bälingetrollen visade ingen som helst respekt för IK Fyris utan kämpade och slet under hela matchen vilket också gav resultat.

Bälingetrollen kunde sedan av bara farten även slå ut Gamlis FF på straffar i semifinalen, samma sak här, underläge i matchen och underläge under straffskyttet. Tjejerna i Bälingetrollen visade inga som helst nerver utan skickade upp var och varannan straff i krysset. Ett rättvist resultat då Gamlis inte alls presterade någon vidare bra fotboll, ängsligt, nervöst och stundtals ganska hafsigt.

Gamla Upsala kunde sedan slå sin farmaklubb Gamlis FF med 1-0 i bronsmatchen samtidigt som Danmark kunde vinna finalen mot Bälingetrollen med 2-0. (Jag såg tyvärr ingen av de matcherna).

Några saker man kan reflektera över...

- Visst var det ett ganska slarvigt och lite klumpigt självmål som Upsala IF gjorde i sin semifinal mot Gamlis FF men jag anser att domarna får ta på sig en del av det, dom hade inte koll på reglerna och skapade en situation av ingenting. En situation som i sin tur skapade en hel del osäkerhet hos både Upsala IFs målvakt och försvarare.

- Danmarks IF sprang över Gamla Upsala i semifinalen, ordentligt. Stundtals så var det utspelning, det gick alldes för fort för Gamla Upsala spelarna och det får mig att undra hur stor skillanden egentligen är mellan ettan och tvåan.

- Bälingetrollen kommer vara ett topplag i sin fyra nästa säsong. Ett tufft spelande lag med en spelidé, inte bara sparka och spring. Att man slår både Fyris och Gamlis tror jag inte är någon tillfällighet.

- Jag gillar Upsala IF, unga, hungriga tjejer som så gärna ville ha in kvitteringen i sin semi mot Gamlis FF, man var nära men ändå inte. Kommer vara med och slåss i toppen av fyran dom också.

- Vaksala gjorde egentligen inget intryck alls i sin enda match mot Danmark, man gjorde så gott man kunde mot övermäktigt motstånd. Jag får en känsla av att det kan bli en tuff säsong för Vaksala i trean men jag kan inte riktigt sätta fingret på det.

- Flera bra målvakter var i farten vilket är kul att se, jag har ju gnällt en del på dammålvakterna då jag tycker att dom blivit sämre generellt, nu gav några av dom svar på tal, bra!

Kvartsfinaler:

Gamlis FF - Upsala IF 1-0
IK Fyris - Bälingetrollen 5-6 (efter straffar)
Danmarks IF - Vaksala SK 5-1
Gamla Upsala SK - Wattholma IF 2-0

Semifinaler:

Gamlis FF - Bälingetrollen 7-8 (efter straffar)
Danmarks IF - Gamla Upsala SK 4-1

Tredjepris:

Gamlis FF - Gamla Upsala SK 0-1

Final:

Bälingetrollen - Danmarks IF 0-2


»Stäng kommentarer  

Håkan svarar
Helt korrekt Andreas, det är mina åsikter och jag som reflekterar. Man får ta det för vad det är. Inomhus cuper är som dom är men Bälingetrollen imponerade, inte bara tur att dom tog sig hela vägen till finalen.
Håkan Karlsson
Svar på tal
Jag hoppas alla som läser Håkans blogg har förståelse för att allt detta är ur Håkans eget perspektiv. I inomhus fotboll kan allt hända och allianscupen lägger ingen vikt på hurvidare en säsong ska gå eller inte. Ja vet inte riktigt hur man kan säga att tex Bälingetrollen kommer ligga högt upp i sin serie pga av en stark men också ganska turlig cup. Många av lagen har fått nya spelare och dom flesta har inte hunnit spelat ihop sig, Vissa av lagen har också egna träningstider i diöshallen vilket ger dom ett stort försprång. Håkan missförstå mig rätt, jag gillar din blogg väldigt mycket och läser den ofta! Ja vet att du ibland poängterar att detta är din åsikt, men ville poängtera min! Inomhus är till för skrällar!

dan före dopparedan

idag är det dan före dopparedan... typ. det är ju första advent imorgon :D och vet ni vad jag ska göra då?? jag ska med fam. Östman fam. lundgren på julbord till åland. min familj ska såklart också med ;D

iaf idag har ja spelat Allianscupen!! asså shiit ingen kan ana vad som hände!!! vi gick till final!! haha^^ mot danmark som spelar i div. 1 :O fatta. vi förlorade BARA med 2-0, det var faktikskt jävligt bra, med tanke på att vi spelar i div. 4. iaf vi besegrade fyris (div. 2) och gusk (div. 2) vi är så JÄVLA bra!! så gott folk håll utkik i UNT imorgon för det står säkert nånting om Allianscupen :D typ " VILKEN SKRÄLL" eller "BÄLINGTROLLEN CHOCKADE PUBLIKEN" eller nått sånt haha :P

missade ju även soffes lilla fest igår, det var inte roligt :( det såg ut som att dom på festen hade kul iaf, och det är ju great!

nu väntar maaat!! KÖTT mumma!

PUUUUUUUUSS


Lumpen

har kanske inte skrivit i bloggen att jag ansökt om lumpen. det flesta av mina kompisar visste nog redan det! iaf jag gjorde det för några månader sen och jag fick svaret idag. pliktverket tycker att jag är mycket lämplig till att göra det, och vill gärna träffa mig! haha^^ tror inte att jag kommer att göra lumpen, men man vet ju aldrig! mohahaha


ERRRRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIKKKK!!!

asså ända sen erik sjöng låten Always i idol i fredgas, så har jag nött sönder låten!!! han är så jävla bra! och jag får rysningar varje gång (och då menar jag VARJE) när han sjunger från 1:20 - 1:35, ååååå så jävla bra!! PUSS på han <33333333

lyssna på låten här: http://www.youtube.com/watch?v=o-9vmqGi6AU


livet leker

jag har ont i HELA kroppen, asså ärligt, typ varje liten kroppsdel. just på grund av att jag är så himla tränad... noot!

har inte så mycket att skriva om, my life sucks! ska vara hemma imorgon! har tyskaprov på onsdag, som jag MÅSTE få MVG på! och jaa lite så...

JAG VILL SE MYSTERIET PÅ GREVEHOLM! visste ni att årets julkalender heter "en superhjälte jul", tror jag iaf...

imorgon opereras min pappa, ängnar såklart en liten tankte till honom och hoppas på att allt kommer gå som planerat =)

nu när han kommer att vara sjukskriven i några veckor så ska vi ut och övningsköra, så att jag nångång kan få det där jävla bajskörkortet!!! sen kanske att mitt rum kommer bli fixat haha! jag får väl göra och han stå och berätta HUR jag ska göra, det blir nog bra!

nu är det dags att krypa ner i sängen och se en bra film :)

PUSSYS


Allianscupen

jag säger bara OJOJOJ vad fotboll kan vara roligt ibland!
2-1 mot gusk, och jag gjorde andra målet =)

om jag älskar låten?


Pizza a la jessica (or sebbans)

-En tjäder kommer lastad!
-med vadå?
- 2 pizzor!


 

fredag 20/11

haaaaaaalloj!

idag slutar jag kl halv 5! det är inte kul! inte okej heller!!!
just nu känns det som jag inte orkar göra nånting ikväll. vill bara sitta och kolla på bra filmer och på idool, och typ köpa chips, godis, chokladkakor och bara tjocka ner mig! jag är ensam hemma också, det är ju jääääääätte ruuligt!

Juste, jag gjorde min första fotbollsträning igår, det gick åt helvete! haha^^ ändå ska jag vara med på allianscupen på söndag, det är inte okej!

min stackars pappa ligger fortfarande kvar på sjukhuset. han ska opereras på tisdag. och han har besöksförbud! kul. jag som hade tänkt hälsa på honom nu efter skolan!

om fyra veckor är det jullov! jag LÄNGTAR!! om en vecka är det första advent, i år blir det inga fyrverkerier för mig, eftersom jag ska på julbord på en båt till åland eller nått haha^^ julbord blir det med fam östman och fam lundgren! :D

seeeeee you

plugg plugg & återigen plugg

vill bara berätta för er där ute, att till denna vecka har jag: 2 redovisningar, 1 prov (om cellen), 1 inlämning av labbraport (på TVÅ labbar) och tyska glosor (hur många som helst) :S grejen är att ALLTING är tills på torsdag...

just nu sitter jag och rådiggar mgmt-kids. haha vet inte varför men sjunger med som aldrig förr.. Jag och syrran är ensamma hemma eftersom min pappa nyss åkte in i ambulans till sjukan och mamma efter med bilen, så ja, mickan och jag har haft en myskväll :D druckit te, kollat på film snackat m.m. vi snackade bla. om att nästan INGEN förutom mamma säger Johanna till mig. Nästan alla säger Jossan. syrran säger varken Johanna eller Jossan för hon säger syrran! haha och jag säger syrran och ja? de är jätte ruuligt!

igår var jag fresten hemma hos jesse och snackade, hon får en att känna säg bra! och det är ju bra? :D lixom hon får ens självförtroende att stiga lite till om ni fattar, inte alls för att jag känner mig bättre eller snyggare än henne elr nått (så är de verkligen inte) utan för hon är just den hon är ;) <3 hon tycker iaf att min blogg är bra och rolig att läsa! och det är ju kul. vill absolut inte smöra för min polare eller nått, det är inte meningen heller, men om nån gör nått som är bra, eller om man tycker om något hos någon annan så borde den ju få höra det, right? jag hatar när andra slickar sina kompisar rövar genom bloggen!!

nej telefonen ringer hela tiden, alla undrar hur det är med min fari. även jag. synd bara att mamma inte ringt än då, för då kan ju jag inte svara dom som ringer. men men honr inger väl snart. så nu måste jag ju gå då!

swim carefully

jessica, mikaela, jag



minnen!

ÅÅÅÅÅÅ!! sitter och kollar tillbaka i min blogg om vad som hände på sommarlovet! jag längtar och får så många minnen tillbaka! här får ni en bild och en låt, lyssna och dröm er bort om de där två veckorna då de var som varmast (när jag sommarjobba ni vet?) när vi bada i marielund hela nätterna och basta och spelade fotboll!! UNDERBART! <3

haha denna bild säger så mkt men ändå så lite, kolla på oss lixom?! haha speciellt på mig. Man jag ju inte se nyktrare ut...elller hur?^^






pappas dag!!

Idag fyller min kära pappa 45 år! STORT grattis till honom =) grejen är bara att han är jätte sjuk, så han har legat HELA dagen! vi skulle gått ut och ätit ikväll, men ist så ska nu jag o mamma åka in och köpa hem mat ist. (jag ska övningsköra såklart). de blir nog thai & sushi mmm!!

PUSSSSSS

14 september

igår var det fredag. min fredag bestog av mattelektion engelskaprov och gympa! sen gick jag in till stan och köpte 2 paket till pappsen som fyller 45 på söndag och 2 klädesplagg till mig själv. en stickad tröja och en partytröja typ. haha kändes att de behövdes efter som jag alltid får panik över vad jag ska ha på mig när det är fest! iaf den är jätte rosa med en guldkedja över brösten typ haha^^ nån som fattar min beskrivning?

iaf idag har jag övningskört. det gick åt helvete. började tjuta och fick motorstoppp typ 100 ggr vid en rödljus i upförsbacke. inte det lättaste. nu väntar jag på mat. vet ni vad som bjuds? oxfilé med potatisgratäng och mkt vitlök. mmmm inte varje dag man får det!! ikväll ska hela gänget på fest, orkar nog inte hänge med denna kväll, kände att de var jätte jobbigt att hoppa in i duschen och göra sig iordning. så de blir nog inget festande för mig.

juste! har bestämt nu hur mitt rum ska bli. har inte hittat nån tapet som jag tycker duger, så det blir målat ist. pappa har nu äntligen tagit hem färg också! jag tror de kommer bli riktigt bra, men lite annorluna. men de är ju bara kul! hoppas få lite hjälp av louise med inredningen i mitt rum. eftersom hon är riktigt bra på det! (Y)

juste alla människor, jag har bytt mobil nummer, så de är bara att radera 0734441320!!  fråga o det nya ;)

Nu blir mat. seee yaaah!

engelska

plugg plugg plugg!

så därför.. vad händer i helgen gott folk? :D

Glögg och julmusik

okej..? och vf har min statistik ökad så mkt idag, när jag inte updaterat på sisådär 2 veckor?? eller har ingen koll på hur länge! men iaf, jag är en upptagen människa, de flesta når mig på hemtelefonen ALLTID eftersom jag inte gör nått annat än är hemma och pluggar. ingen ide att försöka nå mig på mobilen heller för telnor har jag kastat åt helvete för typ en månad sen. great!

sitter och pluggar engelska, dricker glögg och lyssnar på julmusik samtidigt. kan ju inte blir bättre!! elr joo, om man tarbort engelskan...

får inte glömma att mina tre små trillingar uppe i leksand fyller 17 år idag också, puss på er!

nu bjuder jag på en bild och lite julmusik :D see you!!!


här har ni dom, (killen är deras kusin.) grattis på er igen!!




duktig flicka!

jag är en duktig flicka! idag så begav jag mig till skolan med 7:55 bussen. ingen sovmorgen där inte! när jag senare ska starta min första lektion för dagen, så är den inställd. historian som var efter var också inställd. så jag började inte förns halv 12. den tiden, alltså från halv 9 - halv 12, satt jag och gjorde klart historian och började lite på samhällskunskapen.

 sedan tog jag mig en välförtjänt luch. och började sen min första lektion för dagen som var tyska! sen så kom min lunchtid (som jag egentligen skulle ha haft) den tiden tillbringar jag mig åt att plugga inför provet som vi skulle ha en timme senare! provet var på Kemi. provet gick åt helvete kan man säga! IG eller G återstår att se. efter provet stannade jag och malin kvar för att göra en labbrapport! hallå??!! vad är det för något? iaf, de gick bra och vi skrev ca 2 sidor. sedan missade vi typ 20 000 bussar innan jag hamnade på en hudraelva och kunde ta mig ända hit!

nu har jag kollat på mammas pojkar och inlåst. sista avsnittet av inlåst och nånång var jag faktiskt påväg att fälla en tår. har nu även precis smakat 2 rutor av den nya marabou chokladen. vinter heter den, och ska smaka kanel, nejlika, madel, walnöt och kardemumma. den smakar faktiskt jul. fast den vanliga är fortfarande godast.

nu har jag även de två sista filmerna av Johan Falk hemma. detta innebär att jag kommer glo sönder dom! jag ska även på bio med amanda imorn och kolla på Michael Jacksson - this is it!

sovmorgon imorn till 11. hur skönt?


3 november

halloj!
har egentligen inte tid att blogga! Jag MÅSTE plugga!
fast jag har faktiskt pluggat lite grann ;) ni vet, jag pluggar ju sånt som jag tycker är kul! och kemi / levande kemi är inte roligt! så därför gjorde jag lite på samhällsjuridiken ist ;D jag håller nämligen på att skriva om en mordfall. man fick välja vilket man ville och jag valde riccardo fallet. sen när jag sitter och googlar på det så kommer det upp en jätte fin låt om honom av melissa horn. åå hela fallet är jätte hemskt! =( men här kommer låten iaf! lyssna!


who knows what tomorrow brings?

tjenamors alla glada!
sitter och dricker glögg, och det är sååååå gott! snart är julen här <3 och om mindre än en månad börjar julkalendern XD någon som vet vilken det ska vara i år?
som ni kanske förstår så somnade jag kl 4 inatt. så min sömn varade bara i 4 h. vet ni vad jag gjorde när jag kom hem? Jo, sov! så nu är jag piggare än en fisk i kallt vatten.
sitter även och planerar med amanda att vi ska gå på Michael jackssons bio tsm =D
ja ni vad ska jag med skriva? jag har blivit fet. detta är inte roligt! sitter här och har drahot upp tröjan så det är en magtröja. och vet ni? magen hänger över ;O och jag känner mig äcklig, ful och allämnt ofräsh. så imorgon när jag är ledig så ska jag nog ta mig en springtur. låter bra va?
anledningen till att jag är ledig imorgon är för att hela fyris har utvecklingssamtal imorgon, vilket innebär att man bara ska vara i skolan i typ 20 min. men min mamma ville så gjärna vara med, och hon kan inte imorn, så då ska jag ha efter sista lektionen på onsdag ist!
harfresten kommit på att jag älskar pearl habour! jag skulle kunna ge typ allt jag har för att få spela in en film med de där två killarna!! det bästa skulle ju vara om de bråkar om mig också! hihiiho^^ drömmar, ibland tar dom mig så långt bort  :/

nu väntar hunden på en prommis elr cykeltur. sen kanske lite fotboll med gullet ;)

juste (I) dagens höjdpunkt: 3p från MVG på matteprovet, fick en chock, trodde knappt jag skulle få G!

bjuder på härliga bilder =D

   

måndag

måste faktiskt erkänna att jag hade svårt att stava till rubriken ;O visste inte om de skulle va o eller å så jag fick googla på det! me <3 google.

ville bara säga att jag hade en chilldag i skolan idag. vi fick våra skolkataloger :D kul att fyris är först med allting.... och sen är jag faktiskt HELT ledig imorn. aaaaaaas najs!

swim careful


1 november

den sista dagen på lovet passade jag först på att sova till kl 2 och sen gå på bio. det blev flickan som lekte med elden. åå den var så bra! nästan lika bra som boken ;) och snart kommer även sista boken ut på film :D. såg även att lousie hade varit på michael jacksson bion. this is it, eller vad den hette. jag vill åxå!!

vill även passa på att berätta för folket där ute att jag typ har läst ut teoriboken (alltså i och med att ta körkort)  så nu behöver ni inte vara oroliga längre när jag är ute på vägarna! jag kan nämlgen reglerna och slyltarnas betydelse ;) däremot har jag inte ens öppnat en skolbok på hela lovet, vilket känns väligt skönt, men även nu på söndagen väldigt stressigt!

fresten har jag lite roligheter att se fram emot nu när det börjar bli mörkare tider! den 1:a advent (29 november) ska nämligen min familj, östmans och lundgrens ut och åka båt. vi ska till åland eller finland (vet inte riktigt vart). vi ska äta och ha mys på båten bara! =) sen ska jag lousie, jbe och jessica på lars winnerbäck som också ska bli kul =) sen i januari ska jag, pappa, mickan, morfar, morbror, farbror, och kusin åka och kolla på "slaget om siljan" med en buss från björklinge! nämligen leksand möter mora! så vad passar inte bättre en att spela en liten låt om de båda lagen?? här komer den, och den är såå bra (Y) sjung med!!

"Vid siljan finns två lag, men bara ett som är bra. Som gör att man som mas kan va stolt. Det andra laget rimmar på en äcklig dam, som många gånger kroppen sålt. Det andra lagents namn vill jag ej ha i min mun, för jag är en leksing såklart! Men det är dags för dom från norra, inse nu, att de som för oss är uppenbart. Ge nu upp ge nu upp ni kommer aldrig gå upp, lägg ner hockyn börja med dart! Ge nu upp ge nu upp ni kommer aldrig nånsin upp lägg ner mora omedelbart!....."




RSS 2.0